Geld verdienen met Instagram

Instagram is één van de meest populaire social media op dit moment. Met elke maand ruim 1 miljard actieve gebruikers behoort het samen met YouTube, Facebook en Tiktok tot de grootste social media ter wereld.

Daarom is het ook een van de beste platforms voor influencers en marketeers. En uitermate geschikt om geld mee te verdienen. Maar hoe kun je zelf geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen met Instagram

In dit artikel delen we enkele effectieve methodes om geld te verdienen met een Instagram account. Hoeveel je kunt verdienen is afhankelijk van de tijd en moeite die je erin stopt en welke methode je toe gaat passen.

1. Shoutouts verkopen

Een veel gebruikte manier om via Instagram geld te verdienen is het verkopen van shoutouts. Een shoutout is simpelweg een andere account promoten via een Insta post en/of story waarin je die andere account tagged.

Het doel is om de andere account een boost te geven qua volgers en interactie op de content.

Er zitten in principe geen regels of vereisten aan dit model. Echter zul je wel een bepaald aantal volgers (1000+) moeten hebben om een shoutout interessant te maken voor de andere account. Hoe meer volgers hoe meer je kunt vragen voor een shoutout.

Ook is het van belang dat je zelf echte volgers op je account hebt (anders kan dit zelfs strafbaar zijn).

2. Producten promoten

Producten promoten op Instagram is erg lucratief en een interessant model. Je kunt dit op 3 verschillende manieren doen:

Producten promoten als affiliate

Als affiliate promoot je producten van andere verkopers inruil voor een commissie. Je kunt deze producten direct promoten zonder eerst een deal met de verkoper te hoeven sluiten. Alles wordt geregeld via een affiliate netwerk.

Producten promoten via directe deals

Producten promoten via directe deals is ook een mogelijkheid. Je spreekt dan óf een vast bedrag voor de promotie af of een commissie per verkoop (net zoals affiliate marketing).

Een nadeel aan directe deals is dat je telkens opnieuw deals moet sluiten met verkopers. Het kan echter soms meer opleveren dan affiliate marketing omdat je verzekerd bent van een vast bedrag (tenzij je een commissie afspreekt).

Producten van een eigen shop promoten

Als laatste optie kun je ook nog eigen producten promoten. Zet een simpele webshop op waar je producten verkoopt die voor jouw doelgroep en volgers interessant zijn.

Het is wat meer werk dan de andere 2 opties maar je profiteert hier wel van grotere winstmarges.

3. Accounts groeien en doorverkopen

Als derde methode kun je ervoor kiezen om nieuwe accounts op te zetten, deze te groeien naar een bepaald aantal volgers (2500+) en deze vervolgens doorverkopen aan anderen.

Er zijn genoeg marketeers en verkopers die geld overhebben voor een account wat al een mooi aantal volgers en interactie heeft. Zij promoten dan vaak eigen producten of diensten via dit account (zoals hierboven beschreven).

Voordeel van deze methode is dat je puur de accounts hoeft op te zetten, te groeien en vervolgens door hoeft te verkopen via bijvoorbeeld SiteDeals. Zo hoef je niet telkens deals te sluiten met andere Instagrammers en bedrijven voor promoties of producten.

Nadeel van deze methode is dat je eenmalig geld per account verdiend.

Plaats een reactie